header-icon

Veel gestelde vragen

& de antwoorden :)

Waar zitten jullie? Is er stroom? Mag mijn konijn mee? Wanneer kan ik een Hutje op de hei boeken?

Op deze -en nog veel meer- vragen vind je hier het antwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

We zitten in het bos, net onder Amersfoort.

Ons adres: De ReCreatie, Doornseweg 29b, 3832 RM Leusden.

Route met de auto of fiets:

Vanaf Amersfoort (A28) of Utrecht (A12): Neem de afslag richting Maarn/Doorn en volg de N227. Sla af naar de parallelweg als je de bruine bordjes met Treekhoeve & Horsewise ziet. Rij door tot restaurant De Gezelligheid. Hiernaast loopt een weggetje naar de ingang van de camping.

Tip vanaf Amersfoort: als je de huizen voorbij bent en alleen nog bos en heide ziet ben je te ver...

Tip vanaf Maarn: Sla af naar de parallelweg net na Ecoduct Treeker Wissel.

Met openbaar vervoer:

De camping ligt circa 5 km van Amersfoort Centraal en 4 km van station Maarn. Vanaf Amersfoort kun je een taxi nemen of OV-fiets huren. Lopen of liften kan natuurlijk ook ;). Maarn is de handigste plek om iemand op te pikken met de auto.

Ook op de camping zijn de landelijk geldende coronamaatregelen en beperkingen van kracht. Hier vind je de laatste stand van zaken.

Je kunt bij ons ter plekke je kampeerplek uitzoeken, vooraf een specifieke plek boeken kan dus niet. We hebben veel ruimte dus in de praktijk kun je bijna altijd bij elkaar staan.

Kamperen

Je kunt bij ons ter plekke je kampeerplek uitzoeken, vooraf een specifieke plek boeken kan dus niet. We hebben veel ruimte dus in de praktijk kun je bijna altijd bij elkaar staan.

Nee hoor, wij houden van bonnefooiers en aanwaaiers. Daarom proberen we altijd een paar plekjes vrij te houden voor mensen die -net als wij- ineens langs willen waaien.

In principe niet, alleen voor hele grote campers (meer dan 6 meter) is onze camping niet geschikt. Voor bijzondere exemplaren maken we graag een uitzondering. Neem dan even contact op dan kijken we samen of het past. PS. We wachten met smart op de eerste die met huifkar en paard komt!

De ReCreatie is autovrij. In- en uitladen als je aankomt of vertrekt is natuurlijk geen probleem maar hou verder je auto zoveel mogelijk van de camping en op de parkeerplaats.

We hebben geen camperplekken, alleen kampeerplekkies. Je bent welkom met een busje of niet te grote camper. Voor hele grote campers (meer dan 6 meter) is onze camping niet zo geschikt. Heb je een bijzonder exemplaar? Neem dan even contact op, dan kijken we of het past.

Bijna overal op de camping is stroom maar soms wel een eindje weg dus zorg voor een lange(!) verlengkabel. En vergeet je campingstekker niet! Vergeten? Campingstekkers zijn ook te huur/koop bij de receptie. Ben je helemaal zelfvoorzienend? Top!

De elektriciteit op de camping is 4 ampère (920 watt), incidenteel meer. Hiermee kun je prima een koelkastje, lampen en/of klein koffiezetapparaat draaien. Ovens, kachels of waterkokers zijn een minder goed idee, let vooral ook op dat je niet alles tegelijk aanzet.

Hutjes op de hei

Dit verschilt per accommodatie. Alle Hutjes zijn in ieder geval voorzien van bedden, een fijn zitje en tafel en (klein) keukentje. In sommige vind je ook een houtkachel, koelkast en nog veel meer. Uiteraard staat dit per Hutje vermeld. Zelf hoef je meestal alleen linnengoed, eten en je eigen bagage mee te nemen. De rest is er al.

Honden zijn in de Hutjes helaas niet toegestaan.

Boeken & je reservering

Stuur ons even een mail met je reserveringsnummer, dan proberen we het op te lossen.

Op al onze boekingen zijn de Recron voorwaarden van toepassing, annuleren is dus niet kosteloos m.u.v. de eerste 48 uur. Wel hanteren we iets ruimere voorwaarden:

  • Tot 60 dagen voor aankomst: 25%
  • 30 - 60 dagen voor aankomst: 50%
  • 14 tot 30 dagen voor aankomst: 75%
  • 2 tot 14 dagen voor aankomst: 90%
  • 1 dag voor aankomst of niet annuleren: 100%

Overige vragen

Voor de Kampeerplekkies: Je bent iedere dag vanaf 14 uur welkom om in te checken, liefst tussen 14 en 17 uur (op vrijdag tot 19 uur). Kom je veel later? Overleg dan even met ons.

Uitchecken kan tot 11 uur 's ochtends. Met Hemelvaart en Pinksteren mag je de laatste dag van het weekend lekker lang blijven hangen.

Niet zo'n ochtendmens? Als we niet volgeboekt zijn is Traag Vertrek mogelijk, je hebt dan tot een uur of 18 de tijd. Hiervoor geldt een toeslag per persoon.

Voor de Hutjes: Je bent op maandag of vrijdag vanaf 16 uur welkom om in te checken, uitchecken kan tot 11 uur 's ochtends. Met Hemelvaart en Pinksteren heb je de hele dag om uit te checken.

We staan altijd open voor leuke mensen en ideeën. Neem even contact met ons, dan kunnen we kijken of het past.

Wij houden zelf van een kampvuurtje. Maar ook van ons bos en de bomen. Daarom hebben we een paar centrale kampvuurplekken waar je bij het vuur ook nog leuke mensen kunt ontmoeten. Hier mag je vuur maken, tenzij er een stookverbod is natuurlijk.

Vuur maken bij je eigen Hutje of kampeerplek is helaas niet toegestaan.

Omdat we in het bos zitten, inclusief loslopend wild, raden we aan je hond thuis te laten. Toch de hond mee? Natuurlijk ook welkom maar hou 'm dan altijd aan de lijn, ook in het bos! Per boeking mag je maximaal 1 hond(je) meenemen.

In de Hutjes op de hei zijn geen huisdieren toegestaan.

We staan altijd open voor mooie ideeën en samenwerkingen en bieden graag een podium aan (beginnende) muzikanten, makers, kunstenaars en creatieven. Dus neem gerust contact met ons op. Ook als je een leuk idee hebt, kunstwerk te leen, workshop of iets anders wat je uit wilt proberen.

Jazeker, bezoekers en logees zijn welkom. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Bezoekers en logees moeten wel altijd worden geregistreerd bij de receptie. De kosten hiervoor dan graag ook direct afrekenen.

Let op: Ons parkeerterrein is vrij klein dus voor bezoekers is er op drukke dagen vaak geen parkeerplek op ons terrein.

Liever niet, ons parkeerterrein is niet zo groot en in de buurt is weinig parkeergelegenheid. Probeer dus met maximaal één auto te komen of met OV of fiets.

Voor dit seizoen zijn alle beschikbare jaar- en seizoenplaatsen vergeven. Vooralsnog hebben wij hiervoor dus geen plekken meer beschikbaar. We hanteren ook geen wachtlijst.

Het is bij ons niet mogelijk om een vakantiehuisje te bouwen maar er is wel ruimte voor alternatieve, creatieve kampeermiddelen en bijzondere recreatieve oplossingen.

Bij de receptie verkopen we wat kampeerzaken zoals marshmallows, campingstekkers en goede boeken om lekker bij weg te dromen. In de weekenden en het hoogseizoen verkopen we 's ochtends ook broodjes. Een echte campingwinkel hebben we niet.

Wel zit vlakbij een Esso met mini-supermarkt (op 1,5 km, richting Amersfoort). Op de Leusderweg in Amersfoort (4 km) vind je verschillende supermarkten, bakkers en andere praktische zaken.

Bij de plekken rondom de receptie en het Dorpshuis is supersnelle wifi beschikbaar, daarbuiten niet. Je kunt ook zelf een hotspot opzetten (afhankelijk van je provider, KPN werkt het beste tot nu toe). Daarnaast vinden we het ook fijn en belangrijk om af en toe even 'uit' te gaan. Dus wel verbinding maar even geen wifi ;).

Blijf bij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief