header-icon

Veel gestelde vragen

& de antwoorden :)

Waar zitten jullie? Is er stroom? Mag mijn konijn mee? Wanneer kan ik een Hutje op de hei boeken?

Op deze -en nog veel meer- vragen vind je hier het antwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

De camping is dit jaar geopend voor iedereen van 29 maart tot 25 oktober 2024.

We zitten in het bos, net onder Amersfoort.

Ons adres: De ReCreatie, Doornseweg 29b, 3832 RM Leusden.

Route met de auto of fiets:

Vanaf Amersfoort (A28) of Utrecht (A12): Neem de afslag richting Maarn/Doorn en volg de N227. Sla af naar de parallelweg als je de bruine bordjes met Treekhoeve & Horsewise ziet. Rij door tot restaurant De Gezelligheid. Hiernaast loopt een weggetje naar de ingang van de camping.

Tip vanaf Amersfoort: als je de huizen voorbij bent en alleen nog bos en heide ziet ben je te ver...

Tip vanaf Maarn: Sla af naar de parallelweg net na Ecoduct Treeker Wissel.

Met openbaar vervoer:

De camping ligt circa 5 km van Amersfoort Centraal en 4 km van station Maarn. Vanaf Amersfoort kun je een taxi nemen of OV-fiets huren. Lopen of liften kan natuurlijk ook ;). Maarn is de handigste plek om iemand op te pikken met de auto.

Of je nu rust zoekt of juist reuring, er is altijd wel iets te doen op de camping of in de buurt. Hier vind je wat er in ieder geval op de agenda staat.

Veel is ook spontaan of ongepland, dus kom gewoon langs en laat je verrassen!

We staan altijd open voor mooie ideeën en samenwerkingen en bieden graag een podium aan (beginnende) muzikanten, makers, kunstenaars en creatieven. Dus neem gerust contact met ons op. Ook als je een leuk idee hebt, kunstwerk te leen, workshop of iets anders wat je uit wilt proberen.

We snappen heel goed dat mensen een feestje willen komen vieren! Maar we vinden ook dat kamperen een feestje voor iedereen moet zijn. Onze camping is daarom niet geschikt voor kinderfeestjes, bruiloften, partijen of andere (privé)feesten. Ook is het niet mogelijk de camping, of een deel hiervan, hiervoor af te huren.

Bij het Dorpshuis en Dorpsplein is regelmatig wat te doen, wordt muziek gedraaid en kun je anderen ontmoeten bij het vuur of genieten van een spontane jamsessie. Daar vieren we de feestjes die voor iedereen toegankelijk zijn.

Hoe leuk wijzelf een feestje ook vinden, onze camping is geen alternatief voor een festival of nacht doorhalen in de club. Om het rustig en leuk te houden voor iedereen gelden de volgende regels: tussen 23 (22 uur doordeweeks) en 8 uur moet het echt stil zijn op de camping, bij het Dorpshuis mag het een uurtje later worden. Daarna gaat het vuur uit en is het stil. Boxjes en andere versterkte muziek zijn niet toegestaan op de camping. Wij hopen op je begrip, maak er een vrolijke tijd van en laat het een feest zijn voor iedereen.

Omdat we een relatief kleine camping zijn kiezen we ervoor om maar zeer beperkt groepen te ontvangen, zeker in het hoogseizoen en de weekenden.

We hanteren daarom een maximale groepsgrootte van 3 plekken/setjes (en een minimumleeftijd van 21 jaar). Hiervoor kun je dus maximaal 3 losse boekingen maken (en maximaal 10 personen), groepsboekingen maken we alleen voor (bijzondere) grote groepen. Wil je samen met iemand anders reserveren maak dan ieder je eigen boeking en vermeld even dat je bij elkaar hoort (tenzij je op één plek past).

Goed om te weten: Ook als je los van elkaar boekt en/of niet bij elkaar hoeft te staan, dan ben je voor ons nog steeds een groep. Grotere groepen dan bovenstaande ontvangen wij alleen bij uitzondering en altijd in overleg met de receptie.

Laatste update: 21 juli 2024

Vanwege verschillende incidenten heeft de provincie Utrecht besloten om het natuurgebied rondom de camping nu af te sluiten voor recreanten/bezoekers. Dit om een aantal wolven en hun welpen rust te gunnen en meer incidenten te voorkomen.

Na overleg met de autoriteiten is besloten dat de camping gewoon open blijft voor campinggasten en bezoekers. Het enige wat nu niet meer mag is het direct naastgelegen natuurgebied in. De rest van de bossen zijn gewoon open voor bezoekers. Net als bijvoorbeeld het Henschotermeer.

Op de camping zijn overigens geen wolven gezien en vooralsnog zien wij deze dieren niet als een gevaar voor de camping en haar gasten. We gaan ervan uit dat een grote groep mensen en gezellige reuring wel enigszins afschrikwekkend moet zijn. En natuurlijk houden we ook nauw contact met verschillende instanties en experts over hoe om te gaan met deze nieuwe situatie.

Voor alle zekerheid is door de provincie Utrecht i.s.m. de faunabeheereenheid een wolfwerende afrastering geplaatst tegen het hek rondom de camping. Zo zitten we nu helemaal veilig volgens de fauna-beheerders.

Kom je bij ons kamperen of logeren en heb je vragen hierover? Neem gerust contact met ons op!

Neem voor algemene informatie en persvoorlichting/media contact op met de provincie Utrecht of gemeente Leusden.

Kamperen

In principe niet, tenzij je wilt komen kamperen met een grote bus of enorme caravan. Voor alles wat groter is dan 6 meter (bij caravans inclusief dissel!) hebben we namelijk maar beperkt plek in het bos!

Voor bijzonder oud spul maken we graag een uitzondering, ook omdat we er zelf zo blij van worden. Vermeld daarom in de opmerkingen wat het voor exemplaar is en welk bouwjaar. Of neem vooraf even contact op dan kijken we of het past.

Voor grote moderne campers is onze camping minder geschikt. We hebben dan ook geen camperplekken, alleen kampeerplekken.

PS. We wachten met smart op de eerste die met huifkar en paard komt!

Je mag bij ons ter plekke je kampeerplek uitzoeken, vooraf een specifieke plek boeken kan dus niet. Kom je met een groepje of vrienden? Kom dan op tijd en hou even een plek voor elkaar vrij. Het lukt meestal wel om dicht bij elkaar te staan al kunnen we geen garanties geven.

Nee hoor, wij houden van bonnefooiers en aanwaaiers. Daarom proberen we altijd een paar plekjes vrij te houden voor mensen die -net als wij- ineens langs willen waaien.

Bijna overal op de camping is stroom maar soms wel een eindje weg dus zorg voor een lange(!) verlengkabel. En vergeet je campingstekker niet! Vergeten? Campingstekkers zijn ook te huur/koop bij de receptie. Ben je helemaal zelfvoorzienend? Top!

De elektriciteit op de camping is 4 ampère (920 watt), incidenteel meer. Hiermee kun je prima een koelkastje, lampen en/of klein koffiezetapparaat draaien. Ovens, kachels of waterkokers zijn een minder goed idee, let vooral ook op dat je niet alles tegelijk aanzet.

De ReCreatie is autovrij. In- en uitladen als je aankomt of vertrekt is natuurlijk geen probleem maar hou verder je auto zoveel mogelijk van de camping en op de parkeerplaats.

We hebben geen camperplekken, alleen kampeerplekkies. Je bent welkom met een busje of niet te grote camper. We hebben ook geen vuilwaterstortplaats.

Voor hele grote campers (meer dan 6 meter) is onze camping niet zo geschikt. Heb je een bijzonder exemplaar? Daar maken we graag een uitzondering voor. Neem dan even contact op, dan kijken we of het past.

Hutjes op de hei

Dit verschilt per accommodatie. Alle Hutjes zijn in ieder geval voorzien van bedden, een fijn zitje en tafel en (klein) keukentje. In sommige vind je ook een houtkachel, koelkast en nog veel meer. Uiteraard staat dit per Hutje vermeld. Zelf hoef je meestal alleen linnengoed, eten en je eigen bagage mee te nemen. De rest is er al.

Honden zijn in de Hutjes helaas niet toegestaan.

Boeken & je reservering

Stuur ons even een mail met je reserveringsnummer, dan proberen we het op te lossen.

Op al onze boekingen zijn de Recron voorwaarden van toepassing, annuleren is dus niet kosteloos m.u.v. de eerste 48 uur. Wel hanteren we iets ruimere voorwaarden:

 • Tot 2 maanden (60 dagen) voor aankomst: 25%
 • Tot 1 (30 dagen) maand voor aankomst: 50%
 • Binnen 1 maand (30 dagen) voor aankomst: 75%
 • 3 dagen voor aankomst of niet annuleren: 100%

ReCreatievelingen & Seizoenplaatsen

Op de ReCreatie hebben we een beperkt aantal seizoensplekken beschikbaar voor leuke mensen die iets bijzonders toevoegen. Dit zijn onze meest standvastige dorpelingen, mede sfeerbeheerders en daarmee de kern van onze kampeergemeenschap.

Meer over seizoenplaatsen vind je hier.

Vind jij/jullie het leuk om komend jaar deel uit te maken van ons 'dynamische dorpje' en nog meer van het bos te genieten? Ieder jaar komt een klein(!) aantal seizoensplekken vrij.

Voor komend seizoen hebben we slechts enkele plekken beschikbaar, dit zijn:

 • Verkeerdersplek: 29 maart tot 31 oktober
 • VoorZomerplekkies: 29 maart tot 12 juli
 • NaZomerplekkies: 25 augustus tot 31 oktober

Let op: De aanmelding voor de Verkeerders en VoorZomerplekkies sluit op begin februari.

Hier lees je alles over hoe dit werkt en je hiervoor in aanmerking komt.

Het is bij ons niet mogelijk om een vakantiehuisje te bouwen maar er is wel ruimte voor alternatieve, creatieve kampeermiddelen en bijzondere recreatieve oplossingen. Zie hiervoor ook de jaar- en seizoenplaatsen.

Wij zijn een camping, daarom is het niet mogelijk om bij ons te wonen.

Eten & drinken

Jazeker. Bij de Bar kun je terecht voor lekkere koffie, koude drankjes en ijsjes. Ook verkopen we 's ochtends brood & ei en later op de dag soep, tosti's en ander lekkers.

Hier vind je ook bijna altijd wel iemand voor een praatje of om je op weg te helpen als je vragen hebt.

Iedere vrijdag kun je aanschuiven en mee-eten met wat de pot schaft.

De Bar in het Dorpshuis is open:

Voor- en nazomer:

 • Vrijdag: van 16 tot 23 uur
 • Zaterdag: van 9 tot 23 uur
 • Zondag: van 9 tot 17 uur
 • Van maandag tot donderdag is de Bar dicht

Mei*- en Zomervakantie, Hemelvaart & Pinksteren:

 • Op zaterdag en zondag is de Bar de hele dag open
 • Van maandag t/m vrijdag: van 9 tot 11 uur & van 16 tot 22/23 uur
 • Op Paas- en Pinkstermaandag: 9 tot 17 uur

Het Dorpshuis en de Huiskamer is bijna elke dag (overdag) open om droog te zitten, een spelletje te doen of op te warmen bij Brutus. De openingstijden van de Huiskamer vind je hier.

*26 april tot 8 mei

Tot uiterlijk de woensdag ervóór kun je je aanmelden voor wat de pot schaft op vrijdag. Het weekmenu vind je hier. Stuur even een mailtje naar receptie@derecreatie.nl met vermelding van het aantal personen en of je eventueel dieetwensen hebt. Daar proberen we rekening mee te houden

In het Dorpshuis en bij de receptie vind je een inschrijflijst. Als je voor 20 uur bestelt ligt het de volgende ochtend voor je klaar!

Iedere zaterdag- en zondagmorgen verkopen we broodjes én gekookte eitjes. Met Hemelvaart, Pinksteren en in het hoogseizoen iedere dag behalve maandag. Afhalen kan vanaf 9 uur bij de bar.

Bij de receptie verkopen we wat kampeerzaken zoals marshmallows, campingstekkers en goede boeken om lekker bij weg te dromen. In de weekenden en het hoogseizoen verkopen we 's ochtends ook broodjes. Een echte campingwinkel hebben we niet.

Wel zit vlakbij een Esso met mini-supermarkt (op 1,5 km, richting Amersfoort). Op de Leusderweg in Amersfoort (4 km) vind je verschillende supermarkten, bakkers en andere praktische zaken.

Overige vragen

In het Dorpshuis vind je de huiskamer met houtkachel Brutus voor koude dagen, leestafel, spelletjes en de bieb. Ook vind je hier de Bar met lekkere koffie, koude drankjes, ijsjes, soep, tosti's en ander lekkers. Iedere vrijdag kun je mee-eten met wat de pot schaft op vrijdag-aanschuifdag.

De Huiskamer is bijna elke dag open, de Bar heeft andere openingstijden. Ook als de Bar niet open is ben je welkom om in de Huiskamer te zitten. Doordeweeks in het laagseizoen is het Dorpshuis alleen overdag geopend.

In het laagseizoen wordt het Dorpshuis soms doordeweeks gebruikt voor groepen of andere activiteiten.

Honden graag buiten het Dorpshuis laten.

Voor de Kampeerplekkies: Je bent iedere dag vanaf 14 uur welkom om in te checken, liefst tussen 14 en 17 uur (op vrijdag tot 19 uur). Kom je veel later? Overleg dan even met ons.

Uitchecken kan tot 12 uur 's ochtends. Met Hemelvaart en Pinksteren mag je de laatste dag blijven hangen tot 18 uur.

Niet zo'n ochtendmens? Als we niet volgeboekt zijn is Traag Vertrek mogelijk, je hebt dan tot een uur of 18 de tijd. Je kunt dit bijboeken op de camping of bij je reservering.

Voor de Hutjes: Je bent op maandag of vrijdag vanaf 15 uur welkom om in te checken, uitchecken kan tot 11 uur 's ochtends.

Wij houden zelf van een kampvuurtje. Maar ook van ons bos en de bomen. Daarom hebben we een paar centrale kampvuurplekken waar je bij het vuur ook nog leuke mensen kunt ontmoeten. Hier mag je vuur maken, tenzij er een stookverbod is natuurlijk.

Vuur maken bij je eigen Hutje of kampeerplek is helaas niet toegestaan.

Als natuurcamping proberen we een balans te vinden tussen leuke mensen met lieve honden én de impact die dit op de natuur en andere gasten heeft. Omdat we in het bos zitten, inclusief loslopend wild, raden we dus aan je hond thuis te laten.

Toch de hond mee? Dan is per plek maximaal één hond toegestaan, laten bezoekers hun huisdier thuis en is je hond altijd en overal (kort) aangelijnd. Honden ook graag buiten het Dorpshuis laten. Kleine hondjes tellen ook als hele hond tenzij formaat cavia, twijfel je overleg dan even met ons. In de Hutjes op de hei zijn geen huisdieren toegestaan.

Goed om te weten: ook in de bossen van landgoed Henschoten-Den Treek is het aanlijnen van je hond verplicht. Lees vooral ook even onze Huisregels voor meer informatie over het meenemen van je hond naar de camping.

Bezoekers zijn welkom maar wel met mate! Ons parkeerterrein is erg klein én we vinden het fijn dat campinggasten de kans hebben om elkaar te ontmoeten en/of even tot rust te komen op hun plek.

Per Kampeerplekkie / Hutje op de hei geldt daarom een maximum van 4 bezoekers per dag. Ben je met een groep(je)? Dan geldt een maximum van 2 bezoekers per plek/boeking. Bezoekers graag altijd even aanmelden bij de receptie, hier kun je ook het bezoekerstarief afrekenen.

Omdat we in het bos zitten inclusief loslopend wild (én andere gasten) laten we maar beperkt honden toe, daarom laten bezoekers hun hond thuis.

In het weekend, tijdens feestdagen en in het hoogseizoen is er geen parkeerplek op ons terrein voor bezoekers. Parkeren bij restaurant De Gezelligheid of voor onze buren aan de Doornseweg is niet toegestaan, Aan het einde van de Waterlooweg vind je het dichtstbijzijnde parkeerterrein.

Liever niet, ons parkeerterrein is niet zo groot en in de buurt is weinig parkeergelegenheid. Als je met meer dan één auto komt is het mogelijk dat je deze niet bij ons kunt parkeren en deze een (heel) eind verderop moet zetten.

Probeer dus met maximaal één auto te komen (per boeking) of met OV of op de fiets.

Ja, we hebben een (klein) aantal fietsen te huur die je tijdens je verblijf kan reserveren. We verhuren geen elektrische fietsen of mountainbikes, maar we kennen wel een paar verhuurpunten in de buurt. Kijk eens bij: MTB Center Austerlitz, Mountainbikeverhuur Woudenberg of TSC fietsen Soesterberg.

Bij de receptie verkopen we wat kampeerzaken zoals marshmallows, campingstekkers en goede boeken om lekker bij weg te dromen. In de weekenden en het hoogseizoen verkopen we 's ochtends ook broodjes. Een echte campingwinkel hebben we niet.

Wel zit vlakbij een Esso met mini-supermarkt (op 1,5 km, richting Amersfoort). Op de Leusderweg in Amersfoort (4 km) vind je verschillende supermarkten, bakkers en andere praktische zaken.

Bij de plekken rondom de receptie en het Dorpshuis is supersnelle wifi beschikbaar, daarbuiten niet. Je kunt ook zelf een hotspot opzetten (afhankelijk van je provider, we zitten in een witte vlek maar KPN werkt het beste tot nu toe). Daarnaast vinden we het ook fijn en belangrijk om af en toe even 'uit' te gaan. Dus wel verbinding maar even geen wifi ;).

Het Dorpshuis en Dorpsplein zijn de ontmoetingsplaatsen van de camping, hier vind je ook de gemeenschappelijke vuurplaatsen. Hou je van iets meer rust dan zijn er ook allemaal fijne plekken verstopt in het bos.

Om het leuk te houden voor iedereen is het het tussen 22 uur (23 uur op vrijdag en zaterdag) en 8 uur stil op de camping. Bij het Dorpshuis en -plein mag het een uurtje later worden. Daarna gaat het vuur uit en is het ook daar stil.

Boxjes, silent discosets en andere versterkte muziek zijn niet toegestaan op de camping.

Blijf bij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief