Creatieve natuurcamping & bloeiplaats

De camping

Een re-creatief kameerdorpje

De ReCreatie is een creatieve natuurcamping en bloeiplaats die deels samen met onze dorpelingen wordt gebouwd. Van Lange Verkeerders tot even-aanwaaiers en scharrelaars.

Je kunt bij ons verblijven als Verkeerder met je eigenzinnige en creatieve kampeermiddel, meewerken aan verschillende creatieve projecten of ‘gewoon’ komen kamperen en genieten van de omgeving.

Het is een plek waar je de kans hebt anderen te ontmoeten en samen te werken en ontdekken. Of je juist even terug te trekken in je hutje op de hei. Niks moet, veel mag.

Maar bovenal moet het een plek zijn waar jij thuis komt, fijne mensen ontmoet en vol energie weer naar huis gaat. Waar dingen ontstaan die je vooraf niet kon bedenken, een plek om te spelen, lekker aan te klooien en het leven te vieren.

De plek

De ReCreatie ligt verscholen in de bossen van Leusden, net onder Amersfoort, op de Utrechtse Heuvelrug. Deze voormalige militaire camping is 5 hectare groot en een prachtige mix van bos, heide en heuveltjes.


Dorpsplein

Het Dorpsplein is het sociale hart van de camping. De plek om lekker te hangen op het terras, in de hangmat of je kinderen in te maken op de jeu de boules baan. Ook vind je hier vuurplaatsen voor warmte, gezelligheid en het ontmoeten van je campingburen.


Dorpshuis

In het Dorpshuis vind je de huiskamer met houtkachel Brutus voor koude dagen, leestafel, spelletjes en de bieb. Ook vind je hier de Bar met lekkere koffie, koude drankjes en ijsjes. Iedere vrijdag kun je mee-eten met wat de pot schaft.

Achterin het Dorpshuis vind je ook sanitair, afwasplekken, een koelkast en een vriezer voor je koelelementen. Daarnaast hebben we nog een groot sanitairgebouw bij het Waterlooplein.

Meer over eten & drinken op de camping

Wanneer is de Huiskamer open?

De Huiskamer is bijna elke dag open, de Bar heeft andere openingstijden. Ook als de Bar niet open is ben je welkom om in de Huiskamer te zitten.

In het laagseizoen wordt het Dorpshuis soms doordeweeks gebruikt voor groepen of andere activiteiten.


Creatieplaats

De Creatieplaats wordt het atelier en creatieve hart van de camping.

De ruimte om samen te werken aan creatieve projecten, voor workshops met kunstenaars of andere creatieven of om lekker zelf te klooien. Momenteel is de Creatieplaats nog in ontwikkeling als pop-up.


En ook...

Lekker een vuurtje stoken op het Dorpsplein, muziek maken of plaatjes draaien, hout hakken, hutten bouwen in het bos, yoga in de ochtendzon, kabouters kleien en Radio Hee doet ook op onregelmatige basis mee. Wat er precies allemaal gaat gebeuren is een voortdurende verrassing en deel van het doorlopende experiment.

Wat is er te doen op de camping?

We beginnen pas...

De ReCreatie is een doorlopend experiment wat pas net is begonnen. Vorig jaar zijn we begonnen en we hopen dat onze plek de komende jaren volop verder gaat groeien en bloeien.

Verwacht dus geen aangeharkte camping of grindbakjes met coniferen. Wat we wel hebben is een prachtig bos met recreatievelingen, een onregelmatig activiteitenprogramma én een mix van rust en reuring.

Hou jij ook wel van een experiment? Kom dan vooral langs om lekker te kamperen, re-creëren en ook een beetje te improviseren met ons :). Wees welkom!

Veel gestelde vragen over de camping

We staan altijd open voor mooie ideeën en samenwerkingen en bieden graag een podium aan (beginnende) muzikanten, makers, kunstenaars en creatieven. Dus neem gerust contact met ons op. Ook als je een leuk idee hebt, kunstwerk te leen, workshop of iets anders wat je uit wilt proberen.

Omdat we een relatief kleine camping zijn kiezen we ervoor om maar zeer beperkt groepen te ontvangen, zeker in het hoogseizoen en de weekenden.

We hanteren daarom een maximale groepsgrootte van 3 plekken/setjes (en een minimumleeftijd van 21 jaar). Hiervoor kun je dus maximaal 3 losse boekingen maken (en maximaal 10 personen), groepsboekingen maken we alleen voor (bijzondere) grote groepen. Wil je samen met iemand anders reserveren maak dan ieder je eigen boeking en vermeld even dat je bij elkaar hoort (tenzij je op één plek past).

Goed om te weten: Ook als je los van elkaar boekt en/of niet bij elkaar hoeft te staan, dan ben je voor ons nog steeds een groep. Grotere groepen dan bovenstaande ontvangen wij alleen bij uitzondering en altijd in overleg met de receptie.

Bij de receptie verkopen we wat kampeerzaken zoals marshmallows, campingstekkers en goede boeken om lekker bij weg te dromen. In de weekenden en het hoogseizoen verkopen we 's ochtends ook broodjes. Een echte campingwinkel hebben we niet.

Wel zit vlakbij een Esso met mini-supermarkt (op 1,5 km, richting Amersfoort). Op de Leusderweg in Amersfoort (4 km) vind je verschillende supermarkten, bakkers en andere praktische zaken.

Blijf bij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief