header-icon

Creatieve natuurcamping & bloeiplaats

De camping

Een re-creatief 'dorp'

De ReCreatie is een creatieve natuurcamping en bloeiplaats die deels samen met onze dorpelingen wordt gebouwd. Van Lange Verkeerders tot even-aanwaaiers en scharrelaars.

Je kunt bij ons je eigenzinnige en creatieve kampeermiddel (geen huisjes!) bouwen en verhuren, meewerken aan verschillende creatieve projecten of ‘gewoon’ komen kamperen en genieten van de omgeving.

Het is een plek waar je de kans hebt anderen te ontmoeten en samen te werken en ontdekken. Of je juist even terug te trekken in je hutje op de hei. Niks moet, veel mag.

Maar bovenal moet het een plek zijn waar jij thuis komt, fijne mensen ontmoet en vol energie weer naar huis gaat. Waar dingen ontstaan die je vooraf niet kon bedenken, een plek om te spelen, lekker aan te klooien en het leven te vieren.

De plek

De ReCreatie ligt verscholen in de bossen van Leusden, net onder Amersfoort. Deze voormalige militaire camping is 5 hectare groot en er zijn 56 plekken. Ruimte zat dus.


Dorpshuis & Dorpsplein

Het Dorpsplein is het sociale hart van de camping. De plek om lekker te hangen op het terras, te kletsen met je buren of je kinderen in te maken op de jeu de boules baan.

In het Dorpshuis vind je de huiskamer met houtkachel Brutus voor koude dagen, leestafel, spelletjes en de bieb. Ook kun je hier plaatjes draaien en gebruikmaken van de bring-your-own-bar.

Achterin het Dorpshuis vind je ook sanitair, afwasplekken en een vriezer voor je koelelementen.


Creatieplaats

De Creatieplaats wordt het atelier en creatieve hart van de camping. De ruimte om samen te werken aan creatieve projecten, voor workshops met kunstenaars of andere creatieven of om lekker zelf te klooien.


Eten & drinken

Op zaterdagmorgen zijn er 's ochtends broodjes te koop. I.v.m. corona en andere restricties is er op dit moment alleen een bring-your-own-bar.

Later dit seizoen hopen we dit uit te breiden met meer aanbod en gezellige aanschuifdiners.

Direct naast de camping zit een restaurant waar je ook terecht kunt voor koffie of een drankje. Ook kun je terecht bij de Spar (Esso) op 1,5 km van de camping. Ietsje verderop in Amersfoort kun je je hart ophalen bij talloze cafés en restaurants. Daar zit ook de dichtstbijzijnde supermarkt.


En ook...

Lekker een vuurtje stoken op het Dorpsplein, muziek maken of plaatjes draaien, hout hakken, hutten bouwen in het bos, yoga in de ochtendzon, kabouters kleien en Radio Hee doet ook op onregelmatige basis mee. Wat er precies allemaal gaat gebeuren is een voortdurende verrassing en deel van het doorlopende experiment.

Heb jij een leuk idee, kunstwerk te leen of te maak, workshop of iets anders wat je uit wilt proberen? We staan altijd open voor mooie ideeën en samenwerkingen dus neem gerust contact met ons op.

We beginnen pas...

De ReCreatie is een doorlopend experiment wat pas net is begonnen. Sinds eind december zijn we de trotse eigenaren van dit prachtige kampeerterrein in het bos.

En deze plek willen we heel graag delen met jullie! De afgelopen maanden is keihard gewerkt zodat we jullie kunnen verwelkomen nu de lente komt. Verwacht dus geen volledige affe of aangeharkte camping maar wel een plek die de komende maanden en jaren volop verder gaat groeien en bloeien.

Hou jij ook wel van een experiment? Kom dan vooral langs om lekker te kamperen, re-creëren en ook een beetje te improviseren met ons :). Wees welkom!

Veel gestelde vragen over de camping

We staan altijd open voor mooie ideeën en samenwerkingen en bieden graag een podium aan (beginnende) muzikanten, makers, kunstenaars en creatieven. Dus neem gerust contact met ons op. Ook als je een leuk idee hebt, kunstwerk te leen, workshop of iets anders wat je uit wilt proberen.

We staan altijd open voor leuke mensen en ideeën. Neem even contact met ons, dan kunnen we kijken of het past.

Bij de receptie verkopen we wat kampeerzaken zoals marshmallows, campingstekkers en goede boeken om lekker bij weg te dromen. In de weekenden en het hoogseizoen verkopen we 's ochtends ook broodjes. Een echte campingwinkel hebben we niet.

Wel zit vlakbij een Esso met mini-supermarkt (op 1,5 km, richting Amersfoort). Op de Leusderweg in Amersfoort (4 km) vind je verschillende supermarkten, bakkers en andere praktische zaken.

Blijf bij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief