Wat is er te doen?

In de buurt

De ReCreatie ligt midden in de natuur en toch vlakbij de stad

Of je nu rust zoekt of juist reuring, er is altijd wel iets te doen in de buurt. Van bossen en kastelen tot bommen en granaten.

Bos, hei & water

Vanaf de camping loop je direct de natuur in en kun je eindeloos wandelen of fietsen door de uitgestrekte bossen, heide en zandverstuivingen van de Utrechtse Heuvelrug.

Direct naast de camping rij je de Treeker Trail Route op (in totaal 37 km). Aansluitend daarop liggen nog meer mountainbike routes over de Utrechtse Heuvelrug. Door de bossen van Austerlitz, Amerongen en Zeist kun je tot aan Lage Vuursche doorfietsen (95 km in totaal). Koop hier je dagkaart of seizoensvignet voor de Treeker Trails of MTB Utrechtse Heuvelrug.

Liever te paard over de Heuvelrug? Manege Marcroix zit op loopafstand.

Zwemmen kan in het Henschotermeer (5 km) of iets verderop bij de strandjes aan de Rijn. Binnen zwemmen kan (chloorvrij!) bij zwembad Octopus.


Allemaal beestjes

Op de camping zelf zitten reeën, vossen, allerlei vogels en natuurlijk heel veel kleine beestjes.

Voor het grotere en exotische spul kun je naar Dierenpark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark in Rhenen (panda's!) of gewoon naar de kinderboerderij. Hier vind je alle tips om dieren te spotten in de buurt.


Bommen en granaten

De camping ligt in een gebied met een lange militaire geschiedenis. Net als Kamp Amersfoort is Kamp Waterloo (onze camping) opgericht in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp. Tot 2018 was het eigendom van defensie en kampeerden hier (oud) militairen. Ook dit maakt het een bijzondere plek om te mogen re-creëren.

De Leusderheide aan de overkant is nog steeds in gebruik als militair oefenterrein. Kijk dus niet vreemd op van af en toe een voorbijrijdende tank of losse flodders. Vanwege ontploffingsgevaar is deze hei niet zo geschikt om te wandelen...

Iets verderop ligt vliegbasis Soesterberg met weidse landingsbanen waar je over heen mag fietsen en hangars die een belangrijke rol speelden in de Koude Oorlog. Naast de vliegbasis vind je het Militair Museum. Ook geschikt voor kinderen.


Kastelen en buitenplaatsen

De Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei barsten van de landgoederen en buitenplaatsen. Overal kom je kastelen en enorme landhuizen tegen. Te beginnen met Den Treek-Henschoten waar de camping onderdeel van is. Huize Den Treek ligt ongeveer 2 km achter de camping.

Prachtig is ook de Stichtse Lustwaranda die bestaat uit honderd(!) buitenplaatsen van De Bilt tot Rhenen. Niet alleen de buitenplaatsen zelf maar ook de routes er naartoe door bos en oude polders zijn de moeite waard. Een deel hiervan is ook opengesteld, zoals Kasteel Amerongen.


Stad en land

De camping ligt het dichtst bij Amersfoort. Een prachtige oude stad vol grachten, kromme straatjes en eigenzinnige winkels. Ook Leusden ligt op fietsafstand.

Ietsje verderop kun je ook je hart ophalen in Utrecht, de liefste grote stad van Nederland. Hier vind je musea, poppodia, de Dom, Nijntje en nog veel meer.

Liever naar het dorp? Binnen 10 km vind je ook schilderachtige dorpjes zoals Doorn, Driebergen, Maarn en -iets verderop- Amerongen en Rhenen.

Blijf bij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief